Easy Yin Yang Yoga & Dynamische Yoga

In mijn yogalessen wil ik op een down-to-earth manier jou in verbinding brengen met jezelf, je even laten genieten van wat me-time en fun laten beleven. Daarnaast wil ik je tools aanreiken die jou fysiek, mentaal en emotioneel sterker maken. Kortom jou verbinden met je innerlijke kracht en jou in balans brengen!
Als Licentiate Lichamelijke Opvoeding hecht ik veel belang aan het respecteren van de biomechanische principes van het lichaam. Hoe de houding eruit ziet is voor mij ondergeschikt aan het effect ervan. Ieder lichaam is anders en dat mag !

Elke les bouw ik op zodat iedereen – ongeacht of je beginner bent of al ervaring hebt met yoga – kan meedoen.

EASY YIN YANG YOGA (18.30-19.30 uur)
Deze les is heel laagdrempelig ! Ideaal voor wie op een vloeiende manier wil werken aan spier- en krachtopbouw (Yang) en graag stretchoefeningen integreert (Yin) in zijn/haar yogapraktijk. We hechten veel aandacht voor alles wat we doen en voor onze ademhaling. Hoewel er een zachte aanpak is wordt alsnog intens ‘geoefend’. Je bent actief, maar er is voldoende tijd om in de pose te komen. We eindigen de les steeds met een deugddoende ontspanning.

DYNAMISCHE YOGA (20.00-21.00 uur)
Deze les is ideaal voor wie houdt van iets meer inspanning !
Het lichaam wordt rustig opgewarmd om vervolgens een reeks van dynamische en statische houdingen uit te voeren. Hierbij integreren we ademhalingsoefeningen die we optimaal koppelen aan de beweging. Net als bij de easy Yin Yang Yoga hechten we veel belang aan spier- en krachtopbouw en gaan we gespannen spieren stretchen. Het tempo ligt hier iets hoger ! Op het einde van de les kan je genieten van een volledige relaxatie van lichaam en geest.

YOGASTIJL
De lessen zijn gebaseerd op de stijl van Anusara Yoga en Yin Yoga.
Anusara Yoga is een krachtige methode van Hatha Yoga die de biomechanische principes van het lichaam respecteert en integreert. De yogahoudingen volgen elkaar dynamisch op en zijn verbonden met de ademhaling.
Yin Yoga werkt in op de diepere lichaamsweefsels en wordt beoefend met ontspannen spieren. Deze oefeningen zijn meditatief en ontspannen het lichaam.

PRAKTISCH
Voor wie? De lessen zijn toegankelijk voor iedereen.

Materiaal?
Een yogamatje en dekentje dien je zelf te voorzien ! Yogaprops (riemen en blokken) zijn aanwezig. Gebruik je om hygiënische redenen liever je eigen materiaal, dan is dat geen enkel probleem !

Elke les kan je afzonderlijk volgen.
Het is natuurlijk veel fijner als je probeert wekelijks minimum een lesje mee te pikken, daarom dat ik ben gestart met een reeks van 10 lessen. Dit stimuleert jou om regelmatig yoga te beoefenen. Enkel zo voel je de effecten van yoga en de verandering in je lichaam en je geest.
Gelieve gepast te betalen bij aanvang van de les (8 euro per les – 80 euro voor een reeks van 10 lessen).

Inschrijven?
Je kan je inschrijven per les of als je zeker wil zijn van jouw ‘matje’ is een inschrijving voor de reeks van 10 lessen zeker aan te raden. Bij afwezigheid graag een seintje !

Om jullie maximaal te kunnen begeleiden opteer ik voor ‘small group teaching’ – daarom voorzie ik plaats voor 10 matjes.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk ! YOGAMETGAEL@YAHOO.COM
Vergeet niet aan te geven op welke dag en voor welke stijl (uur) je wil inschrijven !

Nog even dit…
Deelname aan de yogales is geheel op eigen risico.
De yoga zoals die wordt aangeboden is bedoeld als vrijetijdsbesteding en niet ter vervanging van medisch noodzakelijke behandelingen of therapie. Bespreek lichamelijke en/of psychische klachten daarom altijd met een gekwalificeerd arts vooraleer je aan de beoefening van yoga begint.
Informeer mij over eventuele blessures, medische problemen of zwangerschap. Dit vormt de basis voor een veilige yogabeoefening.

LUISTER NAAR JE EIGEN LICHAAM, FORCEER JEZELF NOOIT, VERGELIJK JEZELF ABSOLUUT NIET MET ANDEREN, … ADEM & SMILE !

Deuren gaan 15 minuten voor aanvang van de les open. Gelieve op tijd te komen – samen even ‘intunen’ is belangrijk !!

Ik nodig je heel graag uit om te komen ervaren wat mijn yogalessen voor jou kunnen betekenen.

Wees welkom !
Gael